Kennismakingssessies Kurzweil 3000 en/of Alinea & WoDy

Inschrijven en data via:

schoolmeisje werkt op de laptopTijdens deze kennismakingssessies geven we informatie over de nieuwe programma's Kurzweil 3000 of Alinea (zowel software als app voor iPhone en iPad).

Vragen over de woordvoorspeller WoDy kunnen in de Alinea-sessies ook aan bod komen.

Voor wie?

Deze kennismakingssessies zijn bedoeld voor ouders, begeleiders, leerkrachten, therapeuten, werkgevers,… van iedereen die te maken heeft met dyslexie, dysorthografie of andere lees-, schrijf- en taalproblemen. Maar natuurlijk kun je er ook terecht wanneer je zelf last hebt van een lees- schrijf-, leer- of taalprobleem.

Praktisch

Een kennismakingssessies duurt ongeveer één uur. De sessies worden op verschillende locaties en tijdstippen gegeven: je vindt de locaties en uren op het online inschrijvingsformulier.

De software wordt gedemonstreerd en er is gelegenheid tot vraagstelling. In tegenstelling tot de workshops wordt er niet hands-on gewerkt.

De deelname aan een kennismakingssessies is gratis.

Inschrijven

Deelname is gratis, het aantal plaatsen is beperkt; vooraf inschrijven is daarom noodzakelijk en kan via de inschrijvingspagina Kurzweil 3000 en inschrijvingspagina Alinea en WoDy.

Deze programma's stellen we uitgebreid voor:

Kurzweil 3000 : de meest complete compenserende software voor dyslexie

Met K3000 kun je op elke leeftijd, op elk onderwijsniveau tot in het latere beroepsleven zelfstandig je lees-, schrijf- en taalproblemen compenseren.

Kurzweil 3000 helpt je bij het lezen, schrijven en studeren met een pak hulpmiddelen in één programma.

Het leest luidop in 13 talen en ondersteunt het tekstbegrip met beeldwoordenboeken. Zo krijg je toegang tot informatie die anders voor jou gesloten blijft.

Je krijgt een krachtig hulpmiddel in handen waarmee je kunt lezen, schrijven, studeren en examens afleggen.

Na je studietijd blijft het programma je lees- en schrijfhulp in je dagelijkse leven en tijdens je professionele loopbaan.

Alinea: Geavanceerde compenserende software

Alinea is een zeer gebruiksvriendelijk programma met afzonderlijke profielen voor de basisschool, het secundair en hoger onderwijs en volwassenen.

Het biedt standaard schrijf- en leesondersteuning voor het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

  • Lees: Alinea leest geselecteerde tekst voor in alle programma’s.
  • Schrijf: Met de corrigerende woordvoorspelling en duidelijke uitleg schrijf je een foutloze tekst.
  • Corrigeren: Met de ingebouwde spellingcontrole corrigeer je werkwoorden en spelling ook nà het schrijven.
  • Zoek op: Wat je niet begrijpt, zoek je op in sprekende woordenboeken met illustraties en voorbeeldzinnen.
  • Werk in pdf: Lezen, schrijven, tekenen en studeren in tekstPDF (ADIBib en gescande documenten). Met Alinea heb je meer dan een digitale balpen bij de hand. Je markeert je tekst in pdf's met kleuren, onderlijnt of doorstreept, je tekent je eigen schema’s,...

Alinea App: scannen en lezen met je iPhone of iPad     

Je fotografeert de tekst met je iPhone of iPad, Alinea App zet die om naar een bewerkbare pdf, leest voor en bewaart de tekst als werkdocument in je digitale bibliotheek.

Daarna kun je met de Alinea software op je pc het bestand verder bewerken en gebruiken om te studeren.

WoDy: lezen, foutloos schrijven en teksten begrijpen in 4 talen

WoDy is een eenvoudig te bedienen en aanpasbaar schrijf- en voorleesprogramma, dat je kunt gebruiken in alle computerprogramma’s waar je tekst typt en/of tekst kunt selecteren (vb. Word, Internet, E-mail, ADIBib boeken).

WoDy bevat een speciale woordvoorspeller voor wie moeite heeft met spelling van het Nederlands, Frans, Engels of Duits. Zelfs als je het woord fout schrijft, zal het programma toch de juiste woorden voorspellen (vb. sirkus – circus). Het programma helpt je ook bij het schrijven van homofonen (vb. pijl - peil) en het aaneenschrijven van woorden (vb. bal pen). Twijfel je aan de schrijfwijze van een werkwoord, dan kan je de vervoeging van het werkwoord bekijken. Je kunt ook de betekenis of de vertaling van woorden opzoeken via de ingebouwde woordenboeken en voor heel wat woorden is er ook een afbeelding.

WoDy houdt rekening met je persoonlijk foutenprofiel en is ontwikkeld voor mensen met dyslexie/dysorthografie, maar bruikbaar voor iedereen die snel en foutloos wil typen.

Lees meer over WoDy.

Demoversies : probeer de software thuis gratis uit

Na de infosessie kun je van verschillende programma's een gratis demoversie meenemen of downloaden.

Andere workshops en opleidingen

Sensotec biedt workshops en opleidingen aan voor verschillende softwareprogramma's.

Op de overzichtspagina opleidingen zie je wat er nog op onze planning staat.