Overzicht workshops en opleidingen

Maandelijks worden workshops en opleidingen georganiseerd op 3 verschillende locaties. Je leert er hoe je de software zo efficiënt mogelijk gebruikt en aan je eigen noden aanpast.  Bekijk hier het volledige aanbod.

Workshops voor leerlingen

Sensotec biedt verschillende workshops aan over de compenserende software Alinea en Kurzweil 3000 afhankelijk van de ervaring die je met deze software hebt.

Meer uitleg over de verschillende workshops:

Workshops voor scholen

Heel wat scholen zetten compenserende software al in tijdens de examenperiode. Zo kunnen leerlingen met lees- en schrijfproblemen het beveiligde examen via de computer afleggen. Ze concentreren zich hierdoor op de examenvragen en antwoorden, zonder gehinderd te worden door hun lees- en/of schrijfprobleem. Maar ook verderop het schooljaar hebben leerlingen baat bij het gebruik van gratis voorleessoftware.

Deze workshop's zijn bedoeld voor leerkrachten uit het basis- of secundair onderwijs die compenserende software willen inzetten in de klas of tijdens de examens. Aan de hand van praktische voorbeelden overlopen we de verschillende functionaliteiten van het programma en krijg je tips hoe je het programma op school kunt inzetten.

Meer uitleg over de verschillende workshops:

Workshops voor therapeuten

In je praktijk krijg je dagelijks te maken met patiënten met leer- lees of schrijfachterstand. Als therapeut ben je dan ook een belangrijke schakel tussen de leerling/jouw patiënt, de school en de ouders. Sensotec vindt het belangrijk dat ook jij ervaring hebt met deze software. Zo begeleid je de leerling gemakkelijker. Daarom geven we therapeuten een gratis weblicentie zolang het project 'gratis voorleessoftware' van de Vlaamse Overheid loopt. Lees er hier alles over.

Om ervoor te zorgen dat de compenserende software optimaal wordt gebruikt binnen de logopedische praktijk bieden we ook een specifieke workshop aan.

Meer uitleg over de workshop: