Studeren met Dyslexie

15/10/2010

Een documentaire van Fabio Wuytack

Steeds meer jongeren met dyslexie vinden de weg naar het hoger onderwijs. Daar stuiten ze vaak op onwetendheid en onbegrip.

De beleidscel Diversiteit en Gender (UGent) wil op een boeiende manier de thematiek bespreekbaar maken en gaf filmmaker Fabio Wuytack en de vzw Begeleiding Studenten met een Handicap de opdracht een documentaire te maken over wat studeren met dyslexie concreet inhoudt.

Op 14 oktober 2010 werd de documentaire 'studeren met dyslexie' voorgesteld.

Verschillende levenspaden, éénzelfde obstakel

De documentaire brengt het verhaal van jonge professionals met dyslexie die hun studies aan de universiteit volbrachten en boeiende carrières uitbouwden. Ze getuigen over de obstakels uit hun studententijd.

Een team deskundigen koppelt de verhalen van de professionals aan het onderzoek rond dyslexie vandaag. Een smeltkroes van intense getuigenissen, wetenschappelijk onderzoek en de dagdagelijkse praktijk zorgt voor een boeiende kijkervaring.

De documentaire bekijken of bestellen

Op de website van de Universiteit Gent kun je de documentaire bekijken of bestellen:

Brochure 'Studeren met dyslexie'

In de brochure 'Studeren met dyslexie' die bij dit project behoort, vind je meer informatie over de problematiek dyslexie, de oorzaken en gevolgen, de diagnostiek, en onder meer de aanpak in het hoger onderwijs.