Schermlezer Window-Eyes stopt en stapt over naar JAWS

16/05/2017

Sensotec staat in voor de opvolging van Belgische klanten

Jaws schermuitleesprogramma

Ai Squared kondigde op 16 mei aan dat het Window-Eyes niet verder ontwikkelt en per direct stopt met de verkoop van dit programma. Window-Eyes is een schermuitleesprogramma voor Windows waarmee blinden en slechtzienden toegang krijgen tot de computer. Ook in België nam dit programma een kleiner deel van de markt in.

Het programma blijft verder functioneren, maar kan bij volgende updates van het Windows besturingssysteem aan functionaliteit inboeten. Om zijn klanten niet in de kou te laten staan, biedt Ai Squared hen aan om aan zeer voordelige voorwaarden naar JAWS over te stappen. In België kunnen de klanten daarvoor terecht bij Sensotec, dat JAWS in verschillende taalversies verdeelt.

Gratis upgrade naar JAWS mogelijk

Wie eerder voor Window-Eyes koos, kan de aangekochte software nog steeds onbeperkt blijven gebruiken, of overstappen naar JAWS om zo ook verzekerd te zijn tegen toekomstige Windows-updates. JAWS is het meest gebruikte schermuitlees­programma ter wereld voor Windows, en biedt net als Window-Eyes toegang tot de computerinhoud via braille en spraak.

Wie over een betalende versie 9 van Window-Eyes beschikt, krijgt de upgrade naar JAWS 18 gratis. Opgelet: dit is niet de versie die door Microsoft gratis bij Office 2010 aangeboden wordt en waarvoor eventueel wel een installatiekost werd aangerekend. Om te weten voor welke upgrade je in aanmerking komt en aan welke voorwaarden deze aangeboden wordt, neem je contact op met het salesteam van Sensotec.

Net zoals bij gewone software-upgrades, kunnen ook lagere versies van Window-Eyes (lager dan versie 9) tegen betaling van een fractie van de prijs van het volledige pakket overstappen naar de nieuwste versie van JAWS. Ook de SMA-contracten (onderhoud met gratis updates) voor Window-Eyes worden overgezet naar een SMA-contract voor JAWS.

Klanten kunnen vanaf vandaag reeds gebruik maken van dit aanbod en zich op deze manier wapenen tegen mogelijke problemen die toekomstige Windows-aanpassingen met zich meebrengen. Overstappen naar JAWS of meer informatie inwinnen kan bij Sensotec via Sales@sensotec.be of telefonisch op 050 39 49 49.

Actie tot eind juli 2017

Deze omruilactie geldt tot eind juli 2017. Neem tijdig contact op met onze dienst.