Welke oplossing past bij jou?

Vind de weg in de hulpmiddelen

Wij ontwikkelen, produceren en verdelen hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking en mensen met dyslexie of andere lees- en leerproblemen.

We wijzen je met plezier de weg!

Gratis voorleessoftware

Dankzij de Vlaamse overheid heeft een leerling van het lager of secundair onderwijs met een attest lees- en/of schrijfbeperking recht op gratis voorleessoftware. Lees de algemene informatie en de productinformatie over de beschikbare voorleessoftware. Of volg een gratis infosessie over de dyslexie hulpmiddelen in jouw buurt.

Demodagen voor mensen met verminderd zicht

Maak vrijblijvend kennis met de specifieke hulpmiddelen voor mensen met verminderd zicht. Het jaar door organiseren we demodagen op verschillende locaties in alle provincies. Deze demodagen zijn de ideale gelegenheid om ons ruime gamma hulpmiddelen te leren kennen. Een bezoek aan onze demodagen is gratis, net als het persoonlijk advies dat je van onze medewerkers krijgt. Je hoeft je niet vooraf in te schrijven. Bekijk hier alle data.

Online Daisy – eBooks - AudioBooks

Alle informatie over het online daisy platform en over onze apps voor eBooks/Audiobooks lees je hier. Of bezoek de internationale website Online Daisy.

KNFB Reader

Nieuw: Versie 3.0 voor iOS nu beschikbaar

De KNFB Reader is onze efficiënte tekstherkennings- en voorlees-app, ontworpen voor blinde en slechtziende personen. De versie 3.0 voor iOS is nu ook geschikt voor mensen met dyslexie of anderstaligen.

KNFB Reader logoVersie 3.0 voor iOS zit in een nieuw kleedje. De vernieuwde lay-out helpt de gebruiker beter en sneller te werken. De navigatie doorheen de app is gemakkelijker. De knoppen aan de onderkant van het hoofdscherm geven snel en eenvoudig toegang tot de belangrijkste schermen en functionaliteiten. Lees hier het volledige bericht.

Download de KNFB Reader 3.0 voor iOS

Download de KNFB Reader in de App Store  

Download de KNFB Reader 2.8 voor Windows 10 en voor Android

 Download KNFB Reader voor Windows 10Get it on Google Play

Meerdere toestellen en platformen? KNFB Reader Enterprise

Wil je de app op meerdere toestellen gebruiken? Dan kun je met een KNFB Reader Enterprise licentie de KNFB Reader activeren op 2, 3 of 4 toestellen, ongeacht het besturingssysteem.

Lezergame: nu in de App Store en op Google Play

Lezergame logoLeestraining met educatieve games voor aanvankelijke lezers en kinderen die vastlopen in het leesproces

Lezergame is een leestraining die je flexibel kunt inzetten bij zowel kinderen die zijn vastgelopen in het leesproces als bij aanvankelijke lezers.

Het totaalpakket omvat leesboeken, educatieve games en oefenmappen.

Het educatief concept is van Martine Ceyssens, de educatieve games zijn van de hand van Sensotec, terwijl de boekjes en oefenmappen door Abimo verzorgd worden.

Vanaf nu kun je Lezergame downloaden in de App Store voor iPhone of iPad en op Google Play voor Android

 

Download Lezergame in de App Store  Download Lezergame op Google Play

Jaws schermuitleesprogramma

Schermuitleesprogramma JAWS 2018 voor Windows

De nieuwste versie van JAWS werd gelanceerd. In deze versie werd onder andere de OCR toegang uitgebreid naar verschillende bestanden en ondersteunt deze versie ook Microsoft Edge. Lees de uitgebreide update informatie. Bekijk hier de pagina.

Meeneembare beeldschermloep met spraak

De ONYX OCR vergroot en leest elk gedrukt document voor. De heldere stem, de haarscherpe vergroting en het uitstekende contrast maken het lezen zoveel gemakkelijker. Lees hier alle productinformatie

Kalender demodagen en infosessies 2018

Oudere persoon met pc met grote schermweergaveElk jaar tonen we op demodagen en infosessies de allerbeste producten uit ons gamma.

Demodagen voor mensen met verminderd zicht

Op onze demodagen kun je zowel splinternieuwe als goed vertrouwde hulpmiddelen zelf uitproberen, en je ontvangt er persoonlijk advies van onze consulenten.

Je vindt alle locaties en data terug op www.sensotec.be/demodagen.

Infosessies over compenserende software

Wens je meer informatie over de softwarepakketten Alinea, Kurzweil 3000, WoDy die in heel wat scholen, bedrijven en gezinnen succesvol ingezet worden? Volg dan een gratis infosessie of een hands-on workshop. Het volledige overzicht bekijk je hier

Alle data in één agenda

Wil je een overzicht van alle demodagen, infosessies en beurzen waar je ons kunt ontmoeten? Surf meteen naar www.sensotec.be/agenda. Je vindt er alle data en plaatsen terug.

Voor de demodagen en de meeste beurzen en evenementen hoef je je niet vooraf aan te melden, voor workshops en infosessies vragen we je wel om vooraf in te schrijven. Klik op het evenement van je keuze en je vindt alle praktische informatie terug.