icoontje 'jij en ik'

Jij en ik

Misschien reken je jezelf niet tot de klassieke doelgroep van blinden, slechtzienden en mensen met leerproblemen. Toch kun je in je dagelijkse leven of studie gebruik maken van de hulpmiddelen die we voorstellen. En wanneer je je wel tot onze klassieke doelgroep rekent, dan kunnen we je leven nog eenvoudiger maken.

Wat dacht je van de sprekende weegschaal, de zeer efficiënte boekenscanners, de mindmap-programma's, de eenvoudige gsm's, of de spraakherkenningssoftware waarmee je brieven opmaakt zonder te kunnen typen?

Heel wat van de hulpmiddelen en programma's die ontworpen zijn voor mensen met een visuele beperking, een lees- of leerbeperking, zijn zo gebruiksvriendelijk dat ze door iedereen op prijs gesteld worden: zowel door ouderen met een minder goed gezichts- en leervermogen, als door studerende jongeren of mensen op het werk.

vrouw luistert ontspannen naar een Daisy-spelerSoms zijn ze een welkom alternatief voor de ingewikkelde toestellen en software die er vaak van uitgaan dat je over een minimum aan computerkennis beschikt.

Soms maken ze gewoon je leven, je studie of je werk een stuk gemakkelijker, of je nu goed, slecht of niet ziet, makkelijk studeert of over de letters struikelt.

Neem een kijkje in het hoofdstuk 'producten' en laat je verrassen door ons brede scala aan gebruiksvriendelijke producten.