icoontje 'dyslexie en andere leerproblemen'

Recht op gratis voorleessoftware?

De Vlaamse regering kondigde onlangs hun unieke initiatief aan: op 15 november ging de registratie op leesvoor.vlaanderen voor de gratis voorleessoftware van start. Dit voor alle leerlingen in het lager en secundair onderwijs, mits het voorleggen van een geldig attest¹.

Wat biedt Sensotec aan de leerling?

De keuze, van de leerling en/of school, voor een Sensotec-product betekent maximale flexibiliteit. Na geldige registratie (keuze voor Alinea of Kurzweil) ontvangt de accounthouder van ons een mail met alle gegevens en kan de leerling van start met zijn of haar account. Tijdens dit schooljaar krijgt de leerling de kans om gratis alle Sensotec-dyslexieproducten³ te ontdekken. Leerlingen kunnen hun account zowel thuis als op school gebruiken. Aan het begin van elk schooljaar moet de registratie van de leerling wel vernieuwd worden6.

Wie komt in aanmerking?

  • Leerlingen in het gewone onderwijs: Een dyslexie- of dyspraxie-attest, een gemotiveerd verslag, een (inschrijvings) verslag type 1 t.e.m. 9 of basisaanbod buitengewoon onderwijs, een CLB-ADIBib-attest.
  • Leerlingen in het buitengewoon onderwijs: Alle leerlingen van het buitengewoon onderwijs hebben recht op de gratis voorleessoftware.

Wie kan de leerling(en) registreren?

Naast de ouders kan ook de school (leerkracht, zorg- en ICT coördinator, begeleider), de therapeut of de leerling vanaf 16 jaar optreden als accounthouder of andere vertegenwoordiger die namens de leerling de software aanvraagt. De aanvraag gebeurt op basis van individuele leerlingkenmerken². Ben je niet de leerling zelf of de ouder ervan, dan heb je de expliciete toestemming van de ouders/voogd nodig om de registratie uit te voeren.

Hoe registreer je?

Schrijf je vandaag nog in met je gegevens² op ons formulier. Wij brengen jouw registratie dan in orde. Na een geldige registratie bezorgen wij jou een “gratis” account met je unieke gebruiksnaam & wachtwoord waarmee je toegang hebt tot de software. Je kan het hele schooljaar door jouw aanvraag indienen.
Vanaf 15 november 10u, kan je ook registreren op leesvoor.vlaanderen
Opgelet: sommige scholen doen een gegroepeerde aanvraag in naam van de geattesteerde leerlingen. Check met de school van uw zoon of dochter of dit het geval is. Zo ja, dan hoef je zelf niets te doen en ontvang je kort na 15/11 de gratis accountgegevens via de school.

Kan je nog wisselen van software?

Als je kiest voor het Sensotec-dyslexieproduct Alinea Pro of Kurzweil 3000 kan je gedurende het jaar kennismaken met de andere Sensotec-dyslexieprogramma's. Het is belangrijk dat jij het programma gebruikt dat het meeste aansluit op jouw noden en dat je er gemakkelijk mee kan werken, daarom geeft Sensotec eenzelfde login voor deze producten. Er zijn grote verschillen tussen de programma's en zo kan je er gaande weg mee kennismaken.
Kies je echter voor een niet-Sensotec-product, dan kan je gedurende het schooljaar niet wisselen. Bij de start van het nieuwe schooljaar maak je dan een nieuwe keuze.

Aanbod voor professionals?

Als therapeut, zorgleerkracht of leerlingbegeleider ben je een belangrijke schakel tussen de leerling, de school en de ouders. Je begeleidt hem of haar doorheen de jaren. We willen je dan ook alle tools in handen geven om (compenserende) voorleessoftware zelf te ontdekken en zo ouders en patiënten nog beter te ondersteunen. Voor leerkrachten en therapeuten hebben we daarom een speciaal aanbod. Contacteer onze consulenten voor meer informatie.

Ben je al klant bij Sensotec?

Ook voor leerlingen die al beschikken over voorleessoftware mag je een gratis weblicentie aanvragen. Zo krijg je toegang tot de laatste versies van alle dyslexieproducten van Sensotec. Je ontving van ons afgelopen dagen een mail met alle informatie over jouw huidige aankoop. Is de mail verloren gegaan? Geen nood, contacteer onze consulenten voor meer informatie.

ADIBib-attest?

Je hebt een zoon of dochter waarvan je meent dat ze wel baat hebben bij voorleessoftware, maar ze beschikken niet over een attest? Overleg dan met de school en het CLB of deze leerling in aanmerking kan komen voor een ADIBib-attest.

Jouw voordelen?

De keuze, zelf of via de school, voor een Sensotec-product (Alinea Pro of Kurzweil 3000) wordt beloond. Ontdek tijdens dit schooljaar ook gratis de mogelijkheden van alle Sensotec-dyslexieproducten³.

  • Probeer alles uit en kies het voor jou meest geschikte pakket.
  • Combineer onze software volgens je noden.
  • Steeds de nieuwste software.
  • Maak kennis met Kurzweil 3000, de meest complete educatieve software.
  • WoDy gebruiker? Alinea is de nieuwe WoDy met meer opties. Alinea gebruiker? Stap over naar Alinea Pro4 met meer mogelijkheden. Lezergame voor de jongste lezers en anderstaligen.
  • KNFB Reader app voor smartphone en tablet gebruikers met Android en Windows.

Aanbod Sensotec

productaanbod

Alinea Pro4 is de nieuwe uitgebreide versie van WoDy. Naast een super krachtige woordvoorspeller ondersteunt deze zeer gebruiksvriendelijke software je bij het lezen, schrijven & studeren in 4 talen. Beschikbaar voor Windows PC en als app voor iOS. Heb je een Android of Windows smartphone of tablet? In afwachting van de Alinea app voor Android, bieden wij de leerling tijdelijk de KNFB Reader app aan.

Kurzweil 3000, de meest complete voorleessoftware op de markt, is een alles-in-één programma dat een maximale functionaliteit & toegankelijkheid combineert en dit in 13 talen. Kurzweil biedt een schat aan mogelijkheden om op elke leeftijd je talenten te ontplooien. Beschikbaar voor Windows, Mac, Chrome OS5 en als app voor iOS en Android5..

Lezergame is een educatieve game, ontwikkeld in samenwerking met Martine Ceyssens, auteur van “Mijn kind heeft dyslexie”. Lezergame is bedoeld om aanvankelijke, maar ook anderstalige, lezers op een speelse manier extra leestraining te bieden. Leerlingen in het buitengewoon onderwijs kunnen via Lezergame zelfs op latere leeftijd nog een enorme groei realiseren.

Als geen ander geloven wij in de kracht van onze voorleessoftware: Lees-, schrijf- en studeerondersteuning op elk platform en op elk moment toegankelijk voor jou.
Uitleg nodig? Onze consulenten en support afdeling staan voor je klaar.


(1) Attesten die in aanmerking komen zijn: een dyslexie- of dyspraxie-attest, een gemotiveerd verslag, een (inschrijvings) verslag type 1 t.e.m. 9 of basisaanbod buitengewoon onderwijs, een CLB ADIBib-attest. Komen niet in aanmerking: Cursisten in het volwassenenonderwijs, Studenten uit het hoger onderwijs, Kinderen en jongeren die thuisonderwijs volgen.
(2) Sensotec kan in naam van de leerling optreden mits het bekomen van volgende gegevens: de ouderlijke toestemming, naam, voornaam en rijksregisternummer van de leerling, e-mail adres van de accounthouder (ouder of (zorg)leerkracht, therapeut, leerling vanaf 16 jaar), naam en postcode van de school (hoofdvestiging) en attestinformatie. Als ouder: Heeft u meer dan 1 kind dat in aanmerking komt? stuur ons per kind de gevraagde gegevens door. Als school: stuur ons de ingevulde excel template terug.
(3) De dyslexieproducten: Alinea Pro, Kurzweil 3000, KNFB Reader & Lezergame.
(4) Alinea Pro is het combinatiepakket Windows PC & iOS app van Alinea.
(5) De Kurzweil 3000 voor Chrome OS wordt verwacht eind 2017.
(6) Zolang de Vlaamse overheid gratis voorleessoftware blijft aanbieden.

Contact

Technische vragen - dienst na verkoop: 050 40 47 47 of dyslexiesupport@sensotec.be
Inhoudelijke vragen - dyslexie consulenten: 050 40 47 41 of dyslexie@sensotec.be